Offer/Kurban; Wij geloven erin dat ‘liefde & aandacht’ bruggen kan bouwen tussen mensen over de hele wereld.

Het Offerfeest is het tweede Eid-feest in de islam. Het wordt gevierd ter nagedachtenis aan de profeet Ibrahim, die bereid was zijn zoon te offeren voor God. Wij vieren Eid Al – Adha wordt met de nadruk op de liefde voor Allah (god) en de naasten; het bezoeken van vrienden, kennissen, armen en zieken. Hen laten meedelen in het offer waarmee men dankbaar is. Daarom gaan we ook dit jaar op stap en organiseren we de Offer/Kurban campagne en kloppen van deur tot deur aan bij hulpbehoevende mensen tot in de verste uithoeken om hen offervlees te kunnen geven, zodat ook zij tijdens offerfeest kunnen genieten. Daarnaast verblijden we kinderen met feestpakketten door schoenen, kleding en snoepgoed te delen.

Namens u brengen we graag uw offer bij hen die het hardst nodig hebben. Voor velen is dit het enige moment waarop zij vlees benuttigen. Steun ons.

Een offerdier in Afrika bedraagt €120,- een offerdier in Jemen & Libanon bedragen €225,- en een offerdier in Bosnië bedraagt €180,-. Vermeldt bij het doneren van een offerdier a.u.b. altijd de keuze van uw Offer/Kurban (Wajib, Nafl, Adak, Akika), uw naam en e-mail in de omschrijving.

Doneren kan via de volgende betaalmogelijkheden;

Overboeking: Stichting Time to Help | IBAN: NL09INGB0007135178 | BIC: INGBNL2A
Contant: Wij accepteren geen contanten voor donaties, tenzij je doneert op kantoor
Online: Ideal / PayPal


Graag Namen en aantal invoeren aub.

Totaal: € -

Fotogallerij

AKIKA

Bij de geboorte van een kind is het gebruik om een offer, Akika genaamd, uit te brengen.

NAFL KURBAN

Dit is een kurban die wordt uitgebracht als algemene dank voor de zegeningen en giften van Allah. De Nafl kurban kan ook worden uitgebracht namens en voor onze Profeet (vzmh), oelema of overleden naasten.

ADAK KURBAN

Een Adak kurban wordt uitgebracht indien iemand een wens uitspreekt en Allah belooft een kurban uit te brengen indien zijn wens uitkomt of juist een kurban uitbrengt in de hoop van Allahs hulp.

WAJIB

Een kurban/offer is wajib als je voldoet aan de (financiële) criteria die hiervoor gelden. Dit heeft te maken met draagkracht.