Offer/Kurban; Wij geloven erin dat ‘liefde & aandacht’ bruggen kan bouwen tussen mensen over de hele wereld.

Het offerfeest, is het tweede Eid-feest in de Islam. Het wordt gevierd ter nagedachtenis aan profeet Ibrahim, die bereid was zijn zoon uit overgave te offeren voor Allah (God). Eid Al – Adha wordt dan ook gevierd met de nadruk op de liefde voor Allah (God) en wij vragen om aanbidding en delen onze liefde in de vorm van sadaqa met onze naasten; het bezoeken van vrienden, kennissen, zieken en hulpbehoevende mensen.

Het grote feest. Daarom gaan we op stap en organiseren we jaarlijks de offer/kurban campagne en kloppen van deur tot deur bij de hulpbehoeftige mensen aan om hen offervlees te kunnen geven, zodat ook zij tijdens offerfeest kunnen genieten. Daarnaast verblijden we kinderen met feestpakketten door schoenen, kleding en snoepgoed te delen.

Namens u brengen we graag uw offer bij hen die het hardst nodig hebben. Voor velen is dit het enige moment waarop zij vlees benuttigen.

Een offerdier in Afrika bedraagt €120,- en een offerdier in Jemen & Libanon bedragen €250,-. Vermeldt bij het doneren van een offerdier a.u.b. altijd de keuze van uw Offer/Kurban (Wajib, Nafl, Adak, Akika), uw naam en e-mail in de omschrijving.

Doneren kan via de volgende betaalmogelijkheden;

Overboeking: Stichting Time to Help | IBAN: NL09INGB0007135178 | BIC: INGBNL2A
Contant: Wij accepteren geen contanten voor donaties, tenzij je doneert op kantoor
Online: Ideal / PayPal


Graag Namen en aantal invoeren aub.

Totaal: € -

Fotogallerij

WAJIB

Een kurban/offer is wajib als je voldoet aan de (financiële) criteria die hiervoor gelden. Dit heeft te maken met draagkracht.

NAFL KURBAN

Dit is een kurban die wordt uitgebracht als algemene dank voor de zegeningen en giften van Allah. De Nafl kurban kan ook worden uitgebracht namens en voor onze Profeet (vzmh), oelema of overleden naasten.

ADAK KURBAN

Een Adak kurban wordt uitgebracht indien iemand een wens uitspreekt en Allah belooft een kurban uit te brengen indien zijn wens uitkomt of juist een kurban uitbrengt in de hoop van Allahs hulp.

AKIKA

Bij de geboorte van een kind is het gebruik om een offer, Akika genaamd, uit te brengen.