Ramadan, de maand van liefdadigheid

De Ramadan is een bijzondere maand, de heilige maand van saamhorigheid, vruchtbaarheid en liefdadigheid. We verwelkomen deze gezegende maand met liefde en vreugde en kijken gezamelijk uit naar de iftarmaaltijden Helaas is een iftar samen met familie niet vanzelfsprekend voor duizenden mensen over de hele wereld.

Deel je maaltijd en geef kansarme gezinnen een iftar. Bescherm deze mensen tijdens de maand van liefdadigheid tegen honger en uitbuiting. Bied hulpbehoevende mensen hoop en laat ze niet alleen tijdens de Ramadan. Samen zorgen we dat ook zij een waardige Ramadan beleven, ervaren en dat het suikerfeest ook voor deze mensen een moment wordt om te vieren.

Met uw steun helpen wij iedere jaar gedurende de heilige maand Ramadan met onze donateurs en vrijwilligers hulpbehoevende gezinnen en voorzien hen van voedselpakketten en iftarmaaltijden om de Ramadan door te komen. De inhoud van de voedselpakketten verschillen per cultuur afhankelijk van de middelen die bij hun bekend zijn. Dit jaar worden de voedselpakketten verdeeld in landen als Afrika, Griekenland, Bosnië, Libanon, Pakistan en Jemen.

Gun kansarme mensen een vreugdevolle warme Ramadan en deel je iftar maaltijd.

Doneren kan natuurlijk ook via de bank.
IBAN NL09 INGB 0007 1351 78

Totaal: € -

Fotogallerij

Feestpakket

Door het schenken van een feestpakket worden tijdens de feestdagen behoeftigen voorzien van kleding, schoenen en snoep. Minimaal bedrag €30,-

Voedselpakket

Tijdens de Ramadan delen wij voedselpakketten uit aan behoeftigen. De inhoud van een voedselpakket verschilt per land.

Voedselpakket Afrika € 25
Voedselpakket Bosnië € 25
Voedselpakket Jemen € 60
Voedselpakket Griekenland € 60
Voedselpakket Libanon € 60
Voedselpakket Turkije € 100

Iftarmaaltijd

U kunt bijdragen aan gezamenlijke iftarmaaltijden. Een iftarmaaltijd bedraagt € 10,-.

Ramadan Fitr

Een vorm van verplichte liefdadigheid en wordt voor het einde van de Ramadan uitgegeven. Dit bedrag is € 15,-.

Ramadan Fidya

Zowel voor degenen die te oud zijn om te vasten, als de chronisch zieken zijn vrijgesteld van het vasten, omdat het vasten hen te veel moeite zou kosten. Zij dienen echter een arm persoon voor elke gemiste dag van eten te voorzien. Het bedrag voor elke dag waarop niet gevast bedraagt €10,- p.p. Fidya.