Eyecare

Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die leiden aan staar, waarvan een groot deel in ontwikkelingslanden leeft. Staar is een veel voorkomende aandoening in gebieden rond de evenaar en in de woestijngebieden van Afrika. De schadelijke stralen van de zon in deze regio, het woestijnklimaat, onvoldoende voeding en ongezonde leefomstandigheden behoren tot de oorzaken van deze aandoening, dat jaarlijks 600 duizend mensen al op jonge leeftijd treft.

Het niet behandelen van staar kan leiden tot blindheid. Volgens de laatste onderzoeken is staar verantwoordelijk voor 51% van blindheid wereldwijd, wat 20 miljoen mensen representeert. Alhoewel staar operatief kan worden verwijderd, hebben in veel landen mensen geen toegang tot deze zorg. Staar blijft de belangrijkste oorzaak van blind- en slechtziendheid en de aantallen blijven groeien.
Met het EyeCare project helpen wij jaarlijks honderden mensen wereldwijd. Met een relatief goedkoop en kortdurende operatie wordt de vertroebelende lens vervangen met een kunstlens en kan men weer helder zien. Om deze missie voort te zetten hebben wij uw steun nodig. Steun ons door te doneren. Met uw donatie kunt u weer licht in zicht brengen voor deze mensen.

Onze Projecten

Doneer nu

Naam

E-mailadres*

Telefoonnummer

Project

Bericht

Bedrag €*