Leerwerkplek Oeganda

 Sinds 2017 hebben onze vrijwilligers zich met hart en ziel ingezet om de leefomstandigheden van de kinderen in weeshuis Elfatih in Mukono, Uganda te verbeteren.

Deze school is opgericht in 2013, gesteund door zes vrijwilligers en biedt onderwijs aan 150 kinderen (4 tot 16 jaar), veelal uit gebroken gezinnen en waarvan 30 weeskinderen. In 2017 is er een waterput aangelegd en is het hele schoolgebouw gerenoveerd en gerepareerd; de klaslokalen, het dak, plafonds, en de muren van de school. Verder zijn de ramen, deuren, kozijnen en de vloeren vervangen. Afgelopen periode zijn onze vrijwilligers weer in Oeganda geweest en hebben een enorme bijdrage geleverd. Er zijn voor de kinderen en begeleiders slaapkamers doucheruimte, toiletten en een kookruimte bijgebouwd. Verder zijn de kinderen voorzien van stapelbedden, schoolbanken, schoolgerei en voedselpakketten. Na het realiseren van de basis voor een gezonde omgeving willen we graag door: Een leerwerkplek voor de kinderen.

Met de leerwerkplek willen we ervoor zorgen dat, met name, jongeren zelfstandig een toekomst op kunnen bouwen en op eigen kracht in hun levensonderhoud kunnen voorzien. We willen dat de stagiaires de geleerde vaardigheden overbrengen op hun vrienden, familieleden en later kinderen, zodat ook zij zelf kunnen voorzien in hun levensonderhoud. Zo is de leerwerkplek een duurzame oplossing voor het armoedeprobleem.

Naast een samenwerking met onze lokale samenwerkingspartner Nile Humanitarian Development Agency (NHDA) zal er ook een samenwerkingsverband komen met het Elite International Education Center. Het Elite International Education Center is bedoeld om studenten te helpen hun academische, professionele en persoonlijke doelen te bereiken door onophoudelijk de kwaliteit van hun diensten te verbeteren en voortdurend vernieuwende onderwijspraktijken geïntegreerd met moderne technologie aan te bieden. De vakopleiding biedt jongeren de kans om zelfredzaam te worden! Geef een kind een toekomst!