De kinderen van vandaag zijn de beslissers van morgen. Een veilige leer- en leefomgeving om kinderen toekomstige kansen te bieden in de strijd tegen armoede. Met de juiste hulp geloven we dat elk kind de mogelijkheid en het talent heeft om een positieve verandering in de wereld aan te brengen. Een mogelijkheid waarvan wij vinden dat het aan elk kind ter wereld geboden moet worden.

Daarom is Stichting Time to Help vastberaden en zet zich in voor wees en kwetsbare kinderen in Kenia, zodat ook kinderen onderwijs kunnen volgen in een veilige leer- en gezonde leefomgeving. Het doel is de wederopbouw van weeshuis ‘The act of Hope’ in Nairobi/Kenia.

Het gehele gebouw bestaat uit golfplaten, veelal kapot. Voor de ramen en deuren zijn doeken gebruikt. De kinderen hebben geen ruimte en slapen op de grond ( geen matras, bed en slaapruimte).

‘The Act of Hope’, een weeshuis/school opgericht in 2012, gesteund door zeven vrijwilligers en biedt onderwijs aan 68 leerlingen (3 tot 18 jaar), veelal uit gebroken gezinnen, waarvan de ouders de ouders niet meer leven, niet bekend zijn of door hun ouder(s) en/of familie zijn verlaten. Zij worden opgevangen ongeacht ras, huidskleur en/of geloof.

De totale kosten voor dit project; wederopbouw van het gehele gebouw (2 grote slaapkamers voor de meisjes en jongens en 2 klaslokalen) bedragen €35.495,00

Het leggen van een douche- en toilet ruimte bedraagt €5.200,00

De aanschaf van schoolbanken, stapelbedden, beddengoed en schoolgerei voor de weeskinderen bedragen €10.700,00

Voor het realiseren van dit project van begin tot einde wordt er samengewerkt met ‘Omeriye Foundation’ in Nairobi. Zij onderzoeken eerst de juridische kant van de zaak, waardoor de continuïteit gewaarborgd is, vervolgens begeleiden zij de bouw.

Op 17 maart 2023 reizen we samen met een gedreven groep vrijwilligers naar Kenia. Een heel programma is opgesteld en steken wij onze handen uit de mouwen om te klussen in het gebouw. Om ons project waar te kunnen maken zult u ook begrijpen, dat wij financieel afhankelijk zijn van donaties. Daarom willen wij u vragen of u ons hierin wilt steunen en samen de kinderen in Kenia een toekomst te bieden.