Gezondheidscontroles en operaties.

We zijn inmiddels verder en we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde missie.Met een totaal van 2800 patiënten hebben we een ongekend aantal aan patiënten weten te halen. De cijfers zijn zo groots dat de cataract- en navelbreukoperaties tot op het moment van schrijven nog gaande zijn. Om deze medische missie te realiseren werd er €4500 uitgegeven aan medische instrumenten. Tevens werd er ongeveer €7000 uitgegeven aan medicatie.

Als Europese organisatie hebben wij de allereerste medische screening weten te realiseren in het KYM Nile Hospital, te Jinja. Iets waar we absoluut trots op mogen zijn. Hiermee hopen wij een nieuwe weg in te hebben geslagen en andere organisaties te inspireren.

Weeshuis Restauratie 

Het weeshuis in Jinja is inmiddels voorzien van ruim 200 nieuwe matrassen en het daarbij behorende beddengoed. Ook zijn er twee waterputten gerestaureerd en werd het weeshuis volledige schoongemaakt door onze vrijwilligers. Verder zijn de weeskinderen voorzien van nieuwe kleding en speelgoed. Dit hebben we weten te realiseren door de steun van maar liefst 2000 vrijwillige donateurs. Als kers op de taart hebben we het weeshuis voorzien van een voedselvoorraad voor maar liefst een maand.

We zijn onze partners en vrijwilligers in ieder geval enorm dankbaar voor het realiseren van deze geweldige prestatie en we kijken alweer uit naar het volgende project!

oeganda2016