Grootste humanitaire crisis in Jemen

In Jemen vindt de grootste humanitaire crisis ter wereld als gevolg van oorlog.  Op 19 maart 2015 begon de burgeroorlog. De burgerbevolking is het grootste slachtoffer van het geweld. De strijd heeft niet alleen duizenden doden en gewonden gekost, maar heeft ook geleid tot een verslechtering van de humanitaire situatie. Veel mensen zijn nu ondervoed en ziektes als Cholera verspreiden zich snel in het door oorlog verwoeste land.

De situatie is urgent: De Verenigde Naties waarschuwt in oktober 2018 dat een hongersnood dreigt voor de helft van alle inwoners van Jemen. Dat zijn  naar schatting 18,8 miljoen Jemenieten die het risico lopen ernstig ondervoed te raken en hieraan te overlijden. De helft van hen is nog kind.

Om te voorkomen dat hulppakketten bij de Huthi’s terechtkomen, heeft de coalitie een gedeeltelijke blokkade in de lucht en op zee ingesteld. Hierdoor komt er weinig brandstof en andere noodzakelijke middelen het land binnen en is de toegang tot voedsel belemmerd. Gevolg: de voedselprijzen zijn zo hoog geworden, dat een gemiddeld gezin zich dit niet meer kan veroorloven. Naar schatting gaan 3 op de 5 mensen in Jemen elke avond naar bed met een lege maag. Hierdoor zijn bijna 2 miljoen kinderen acuut ondervoed, waarvan 400.000 levensbedreigend: elke dag sterven er bijna 100 kinderen door honger, ziekte en bommen.

Dringend meer hulp nodig

In samenwerking met een lokale liefdadigheidsorganisatie uit Jemen distibueert stichting Time to Help de broodnodige voedingsmiddelen in verschillende delen van het land. Jij maakt verschil! We hebben financiële steun nodig om veel mensen in nood te kunnen helpen en hen te voorzien van een voedselpakket.

Inhoud voedselpakket t.w.v. €50,- :

25 kg. Tarwebloem
5 kg. Rijst
5 kg. Suiker
2 liter Frituurolie

Help jij mee?

Doneer nu

Bedrag