Kostschool/Weeshuis Elfatih in Oeganda

In Oeganda zijn naar schatting ruim 2 miljoen weeskinderen, die één of beide ouders zijn kwijtgeraakt. Op een bevolkingsaantal van 32 miljoen inwoners is 2 miljoen een erg hoog aantal. Eén op de vier gezinnen in Oeganda heeft al een weeskind geadopteerd. In een land waar het gemiddeld inkomen bruto $ 1.100 per jaar is, hebben weinig van deze weeskinderen een kans op onderwijs, gezondheidszorg en beroepsvorming.

Kostschool/Weeshuis Elfatih is gevestigd in het dorp Mukono in Uganda. Mukono ligt ongeveer twee en een half uur rijden van hoofdstad Kampala. De school is opgericht in 2013, gesteund door zes vrijwilligers en biedt onderwijs aan 150 leerlingen (4 tot 16 jaar) veelal uit gebroken gezinnen, waarvan 30 weeskinderen. Om langdurige verbeteringen aan te brengen in de levens van wees- en kwetsbare kinderen helpen we hen op een persoonlijke manier.

Bijdrage voor je sponsorkind
We willen kinderen een gelukkige toekomst bieden en bieden daartoe (beter) onderwijs aan in een gezonde omgeving. Veel weeskinderen ervaren discriminatie en verwaarlozing. De aandacht, liefde en het onderwijs dat wij ze bieden, zal hier verandering in aanbrengen.

Een jaar lang, een kind steun bieden m.b.v. kindsponsoring. Mede dankzij jou hulp zorgen wij voor de bescherming, voeding, water, gezondheidszorg en educatie van een kind en ben jij betrokken bij het leven van je sponsorkind. Hulp en contact met een kind op lang termijn betekent eigenwaarde, bevestiging en hoop in de toekomst voor het kind en een bijzondere ervaring voor jou. De sponsorbijdrage bedraagt € 30,- per maand. Jouw sponsorkind wordt voorzien van onderwijs in een veilige omgeving, voeding, kleding en toegang tot gezondheidszorg.

Na aanmelding ontvang je een welkomstpakket met specifieke informatie over jouw sponsorkind en krijg je jaarlijks een rapport met de voortgang van het weeskind  toegestuurd. Tevens faciliteren wij het contact tussen sponsor en weeskind. Steun een weeskind voor een hoopvolle toekomst.