Weeshuis Nihan Nur Cetiner in Tanzania

Een geschatte 3.1 miljoen kinderen in Tanzania is wees, doordat zij één of meerdere ouders hebben verloren aan de gevolgen van aids/hiv. Als gevolg hiervan is het aantal kinderhuishoudens de afgelopen paar jaar enorm gestegen. Ongeplande kinderen van onder andere ongehuwde moeders worden vaak op brute wijze achtergelaten. Ze worden achtergelaten als voer voor dieren in de jungle, levend begraven of gedumpt bij de lokale vuilnisbelt. Waardoor ook zij, mits ze het overleven, wees worden.

Weeshuis Nihan Nur Cetiner is gevestigd in Dar Es Selaam in Tanzania. De school is opgericht in 2019,  ondersteund door vijf vrijwilligers en biedt plaats aan 40 weeskinderen van 5 tot 7 jaar. Financieel is het weeshuis volledig afhankelijk van donaties en het kan zelf niet de last dragen van deze kosten. Om langdurige verbeteringen aan te brengen in de levens van wees- en kwetsbare kinderen helpen we op een persoonlijke manier.

Bijdrage voor je sponsorkind
We willen kinderen een gelukkige toekomst bieden en bieden daartoe (beter) onderwijs aan in een gezonde omgeving. Veel weeskinderen ervaren discriminatie en verwaarlozing. De aandacht, liefde en het onderwijs dat wij ze bieden, zal hier verandering in aanbrengen.

Een jaar lang, een kind steun bieden m.b.v. kindsponsoring. Mede dankzij jou hulp zorgen wij voor de bescherming, voeding, water, gezondheidszorg en educatie van een kind en ben jij betrokken bij het leven van je sponsorkind. Hulp en contact met een kind op lang termijn betekent eigenwaarde, bevestiging en hoop in de toekomst voor het kind en een bijzondere ervaring voor jou. De sponsorbijdrage bedraagt € 30,- per maand. Jouw sponsorkind wordt voorzien van onderwijs in een veilige omgeving, voeding, kleding en toegang tot gezondheidszorg.

Na aanmelding ontvang je een welkomstpakket met specifieke informatie over jouw sponsorkind en krijg je jaarlijks een rapport met de voortgang van het weeskind  toegestuurd. Tevens faciliteren wij het contact tussen sponsor en weeskind. Steun een weeskind voor een hoopvolle toekomst.