Weeshuis/School ElFatih in Mukono, Uganda

Wij zijn trots op onze vrijwilligers en donateurs! Mooie ontwikkelingen voor de kinderen van weeshuis/kostschool Elfatih in Mukono, Uganda.

Sinds 2016 hebben onze vrijwilligers zich met hart en ziel ingezet om de leefomstandigheden van de kinderen te verbeteren.

De school is opgericht in 2013, gesteund door 6 vrijwilligers en biedt onderwijs aan 150 kinderen (4 tot 16 jaar), veelal uit gebroken gezinnen, waarvan 30 weeskinderen.

In 2017 is het hele schoolgebouw gerenoveerd en gerepareerd: de klaslokalen, het dak, plafonds en de muren van de school. Verder zijn de ramen, deuren, kozijnen en de vloeren vervangen. Daarnaast is er een waterput aangelegd. Vervolgens zijn er in 2018 voor de kinderen en begeleiders slaapkamers, doucheruimte, toiletten en een een kookruimte bijgebouwd. Verder zijn de kinderen voorzien van stapelbedden, schoolbanken & schoolgerei.

De volgende stap is een duurzame oplossing voor de jongeren; een leerwerkplek; naai en design technieken. Met de leerwerkplek willen we ervoor zorgen dat, met name jongeren een toekomst op kunnen bouwen en op eigen kracht doorgaan. Hiervoor hebben de jongeren 3 maanden lang de cursus naai & designtechnieken gevolgd met mooie resultaten in een korte tijd. Wij zijn trots op hen!!!