Kostschool/Weeshuis Alfatih is gevestigd in het dorp Mukono. Mukono ligt ongeveer twee en een half uur rijden van Kampala. De school is opgericht in 2013, gesteund door zes vrijwilligers en biedt onderwijs aan 150 leerlingen (4 tot 16 jaar) verdeeld over drie lokalen,  veelal uit gebroken gezinnen, waarvan 30 weeskinderen. Het concrete doel van het project is het repareren en renoveren van het schoolgebouw om de kinderen de zorg en educatie te geven in een gezonde omgeving voor een gezonde persoonlijke groei.

De school is opgericht in 2013, gesteund door zes vrijwilligers en biedt onderwijs aan 150 leerlingen (4 tot 16 jaar), veelal uit gebroken gezinnen, waarvan 30 weeskinderen. Het concrete doel van het project is het repareren en renoveren van het schoolgebouw; de klaslokalen; bijbouwen van slaapkamers voor de weeskinderen en de staf; renovatie keuken en toiletruimte; verven van de muren; aanschaf van stapelbedden, beddengoed en schoolgerei voor de weeskinderen. De school kent ook een drinkwaterprobleem en heeft een waterput nodig.

Fase 1 is inmiddels gereed; het reparen en renoveren van het hele gebouw, het dak, de vloeren, plafonds en de muren van de school. Verder zijn de ramen, deuren, kozijnen en de vloeren vervanging. Tevens is er een waterput aangelegd en zijn er matrassen gedoneerd. Nu het gehele schoolgebouw gerenoveerd is hebben de kinderen een slaapplaats nodig, want momenteel slapen ze op een matras in de lokalen en de removatie van de sanitair is erg van belang.

Fase 2 & 3 bestaat uit het extra bouwen van slaapkamers voor de kinderen en staf; de renovatie van de kookruimte en sanitair (zes toilet- en twee badruimte). Daarnaast willen we stapelbedden, beddengoed en schoolgerei aanschaffen voor de kinderen.

Voor fase 2 en 3 van het project gaan wij eind april met een gedreven groep vrijwilligers naar Oeganda. Een heel programma is opgesteld en steken wij onze handen uit de mouwen om te klussen in het schoolgebouw. Om ons project waar te kunnen maken zult u ook begrijpen, dat wij financieel afhankelijk zijn van donaties. De totale kosten voor fase 2&3 bedragen hiervoor €41.292,08. Daarom willen wij u vragen of u ons hierin wilt ondersteunen en samen voor de leerlingen in Oeganda een toekomst te bieden.

Help ons helpen o.v.v. Weesproject Oeganda Fase 2

Stichting Time to Help

IBAN NL09 INGB 0007 1351 78

Doneer nu

Bedrag