MEDISCHE MISSIE

“Te weinig medisch personeel in Afrika”

Jouw steun telt en kan levens veranderen

Persoonlijke gegevens
Totaalbedrag: 0

Volgens de laatste cijfers van de World Health Organization hebben wereldwijd één miljard mensen geen toegang tot gezondheidszorg. Meer dan 7,5 miljoen kinderen onder de 5 jaar sterven elk jaar aan ondervoeding en andere ziektes.

Te weinig medisch personeel in Afrika!

Als je ziek bent, bel je de dokter en kan je erop vertrouwen dat er een dokter klaar staat en de zorg verleent die nodig is. In Afrika gaat dat anders. Vergeleken met de rest van de wereld zijn hier de minste artsen, verpleegkundigen en verloskundigen per inwoner. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) noemt dit tekort de grootste bedreiging voor de gezondheid in Afrika. Hierdoor overlijden veel mensen aan ziekten die we goed kunnen voorkomen of behandelen, zoals diarree en andere infecties.

Door een gebrek aan kennis en toegang tot goede gezondheidsvoorzieningen is het lastig ziekten te voorkomen en/of te genezen.Toegang tot betaalbare en kwalitatieve gezondheidsdiensten is een basisrecht dat iedereen verdient.

Het organiseren van medische missies in Afrika is een waardevol initiatief dat gericht is op het bieden van medische zorg en hulp aan gemeenschappen die anders moeilijk toegang zouden hebben tot gezondheidsdiensten. Gedurende medische missie worden zoveel mogelijk patiënten gezien tijdens de algemene screenings om daaruit navelbreuk en staarpatiënten te identificeren, zodat zij verder geholpen kunnen worden in het ziekenhuis. Tevens worden tijdens de algemene screenings ook patiënten geselecteerd, die een acute behandeling nodig hebben. Ieder jaar organiseren we een medische missie naar Kampala in Oeganda. Op deze lokatie werken we samen met onze partner NHDA. Nile Humanitarian Development Agency is sinds 2009 actief in Oeganda in het bieden van steun aan gemeenschappen met diverse projecten, zoals toegang tot onderwijs, water, medische voorzieningen en voedselhulp aan de meeste arme mensen in afgelegen gebieden.

Stichting Time to Help werkt alleen met vrijwilligers en deze vrijwilligers bekostigen zelf hun eigen reis- en verblijfskosten. Voor het uitvoeren van de medische Missie zijn wij afhankelijk van financiële steun. Deze middelen worden gebruikt voor het lokaal aanschaffen van geneesmiddelen. Het team van gespecialiseerde verpleegkundigen en artsen uit Nederland en lokaal ondersteunt en behandelt hulpvragen op verschillende niveaus van basis tot spoedzorg en biedt kosteloos zorg.

Meld je aan als vrijwillige arts of verpleegkundige bij stichting Time to Help. We komen graag in gesprek!



Neem voor hulp contact met ons op door het contactformulier in te vullen.