Veelgestelde Vragen

Vragen en Antwoorden

Op deze pagina vind je alle veelgestelde vragen die relevant zijn voor mensen die ons supporten. We begrijpen dat je soms behoefte hebt aan duidelijkheid over onze organisatie, missie en hoe je kunt bijdragen aan projecten en campagnes. 

Is stichting Time to Help een ANBI?

Stichting Time to Help is door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). 

Hoe besteed TTH haar giften?

Giften die aan een specifiek doel worden gegeven, worden ook aan dat doel besteed. Losse, extra giften aan je sponsorkind of een donatie voor een medisch project worden gebruikt voor het doel waarvoor je het geeft. 

In welke landen werkt Stichting Time to Help?

Armoedebestrijding heeft gevolgen op lange termijn en werken we in landen waar de politieke situatie stabiel genoeg is om continuïteit te bieden aan projecten en campagnes.  

Hoe komen de donaties terecht bij projecten en campagnes?

Wij werken op basis van kleinschalige resultaatgerichte projecten. Vanaf de voorbereiding, planning, uitvoering en afronding van het project wordt alles gevolgd met bewijzen als overeenkomsten, facturering, beeldmateriaal en certificaten. Hierdoor hebben we regelmatig contact over de voortgang van het project en bezoeken onze partners ter plekke voor het eindresultaat en zien zelf dat het geld op de juiste bestemming komt.

Hoe kan ik voor een waterput doneren en hoe verloopt het proces?

Via het online aanvraagformulier kan je doneren voor een waterput. Na de afronding van de betaling ontvangt je een bevestigingsmail en wordt je donatie verwerkt in het systeem. De realisatie van een waterput duurt gemiddeld drie maanden. Gedurende het project krijg je informatie over de locatie, de voortgang van de waterput en na het inslaan van de waterput krijg je gedetailleerde bewijzen en beeldmateriaal. 

Is het mogelijk om je waterput zelf te benoemen?

Ja, het is mogelijk om je waterput zelf te benoemen. 

Waar kunnen we waterputten laten slaan?

Waterputten worden voornamelijk geslagen in landen waar het behoefte het grootst is, zoals in verschillende landen in Afrika en Azië. 

Waarom verschillen de prijzen?

Het inslaan van een waterput bedraagt vanaf €1500 in Pakistan en €3500 in Afrika en verschilt in de kosten per land door enkele factoren als de economie van het land, de bodemdiepte en de afstand speelt een grote rol.

Heb ik garantie op mijn waterput?

De garantieperiode is 5 jaar. Onze partnerorganisaties zijn verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparatie van de waterputten. Regelmatig controleren wij de gerealiseerde waterputten en tot op heden is elk ingeslagen waterput in gebruik.

Hoe werkt sponsoring?

Door je maandelijkse sponsorbijdrage van € 30,00 steun je een kind en wordt het geld niet rechtstreeks naar het kind verstuurd, maar naar het weeshuis waar het kind verblijft.  Zo weten we zeker dat de inkomsten ook echt voorzien in de basisbehoeften van het kind, zoals: gezonde maaltijden, water, onderdak, onderwijs en medische zorg. De activiteiten zijn per land verschillend. 

Kan ik mijn sponsorkind bezoeken?

Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan je sponsorkind. Het verschilt echter per land wat de richtlijnen en beperkingen zijn. Vanwege de goede relatie en verbinding met onze partnerorganisaties zijn zij degenen die hierover beslissingen nemen. Voorop staat altijd de gezondheid en veiligheid van de kinderen en gezinnen aldaar, en ook van de bezoekers. Heb je een vraag hierover? Neem gerust contact met ons op via 010 - 766 66 66 of mail naar info@timetohelp.nl 

Is het mogelijk ten alle tijden te doneren voor een Qurban (Adaq, Akika, Sukr, Sadaka)?

Het gehele jaar door brengen we regelmatig offers uit ten behoeve van adaq- sukr- sadaqah en aqiqa. Nadat het offer is gerealiseerd, wordt een foto of video daarvan naar de donateur gestuurd. Daarom is het ook belangrijk om in de omschrijving een E-mailadres te vermelden. 

Wat is een WAJIB Qurban

Een qurban/offer is wajib als je voldoet aan de (financiële) criteria die hiervoor gelden. Dit heeft te maken met draagkracht.

Wat is een NAFL Qurban 

Dit is een qurban die wordt uitgebracht als algemene dank voor de zegeningen en giften van Allah. De Nafl qurban kan ook worden uitgebracht namens en voor onze Profeet (vzmh), oelema of overleden naasten.

Wat is een ADAK Qurban 

Een Adak qurban wordt uitgebracht indien iemand een wens uitspreekt en Allah belooft een qurban uit te brengen indien zijn wens uitkomt of juist een qurban uitbrengt in de hoop van Allah’s hulp.

Wat is een HAKIKA  Qurban 

Bij de geboorte van een kind is het gebruik om een Hakika qurban uit te brengen.

Heb je een andere vraag?

Staat jouw vraag er niet bij? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via ons contactformulier.

Heb je liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij telefonisch bereikbaar op  +31 (0)10 766 66 66