KIND EDUCATIE

“Het mooiste dat je een kind kunt geven is een kans”

Jouw steun telt en kan levens veranderen

Persoonlijke gegevens
Totaalbedrag: 0

     Ieder kind heeft recht op bescherming, respect, een liefdevol thuis en toegang tot onderwijs. Helaas is dit voor vele kinderen niet het geval. Wereldwijd zijn er te veel kinderen die opgroeien in een hopeloze situatie waarin ze alleen moeten zien te overleven. Armoede, honger, geweld of rampen zorgen ervoor dat ze geen toekomstperspectief hebben. 

     Onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind én voor een samenleving van de toekomst. Een kind dat onderwijs krijgt, krijgt mooie kansen voor de toekomst. Naast het bieden van onderwijs is aandacht erg van belang, een daad van liefde. Alles wat je aandacht geeft groeit. En wij willen kinderen blij zien opgroeien in een gezonde omgeving waar kinderen zich waardevol voelen. Een wereld met zeggenschap over hun eigen leven, dromen en wensen. 

    Leder kind heeft recht op bescherming, respect, liefdevolle thuis en toegang tot onderwijs. Wereldwijd gaan 259 miljoen kinderen niet naar school, zo heeft Unesco bekendgemaakt. Er zijn dus nog steeds veel te veel kinderen die niet naar school gaan. Wie zijn deze kinderen? En waarom gaan ze niet naar school? 

     Dat zijn duizenden kansarme (wees)kinderen die gevlucht zijn voor geweld of oorlog in hun land of omdat ze moeten gaan werken, omdat hun ouders de financiële middelen niet hebben of niet meer leven.Voor het creëren van kansen voor de toekomst ondersteunen wij duurzame projecten gericht op de ontwikkeling van schoolgaande kinderen en jongeren. Zo steunen wij weeskinderen in weeshuizen en gezinnen, verbouwen weeshuizen/scholen, ondersteunen kinderen door het bieden van een vakopleiding en voorzien kinderen in schoolmateriaal en voedselhulp. 

     Wij richten ons op de educatie kinderen in een veilige omgeving om toekomstkansen te bieden in de strijd tegen armoede en ze te voorzien van de basisbehoeften. Samen met lokale partnerorganisaties, overheden en de bevolking zijn we in staat de allerarmste kinderen te bereiken en hen hulp te bieden. Om deze kinderen te helpen wordt uw donatie geïnvesteerd in klein- en grootschalige projecten waarmee problemen structureel worden aangepakt. 

     Steun een weeskind 

     Voor blijvende verbeteringen en stabiliteit in de levenssituatie van wees- en kwetsbare kinderen zorgen wij voor weeskinderen in verschillende landen en helpen wij op een persoonlijke manier. Een jaar lang een kind steun bieden m.b.v. kind sponsoring in een weeshuis voor onderwijs en de basisbehoeften als onderdak, voedsel en kleding. Het sponsorschap biedt de mogelijkheid voor het weeskind om in zijn eigen omgeving op te groeien en jij bent betrokken bij het leven van je adoptiekind. 

     Geef betekenis aan een leven door een weeskind te sponsoren en maak deel uit van hun reis. Jouw steun kan het verschil maken in de toekomst van een kind zonder ouders, en een positieve impact hebben op hun leven. Je wordt een bron van hoop en steun, en jouw betrokkenheid maakt een verschil in hun dagelijkse leven. Je biedt niet alleen financiële steun, maar creëert ook een veilige haven voor het weeskind. Door middel van jouw bijdrage kunnen basisbehoeften worden vervuld, waardoor het kind zich geliefd, verzorgd en beschermd voelt. Daarnaast biedt je niet alleen fysieke ondersteuning, maar geef je ook de sleutel tot onderwijs. Onderwijs opent deuren naar kansen en vergroot de mogelijkheden voor een succesvolle toekomst. 

     Wil je deel uitmaken van deze levens veranderende reis? Overweeg dan om een weeskind te steunen. Neem de eerste stap naar het bouwen van een hoopvolle toekomst voor een weeskind. De sponsorbijdrage bedraagt € 30,- per maand. Jouw steun telt. Aanmelden via info@timetohelp.nl. 

     Leerwerkplek jongeren 

     Weeskinderen moeten op hun 18e levensjaar het weeshuis verlaten en hebben weinig kans op de arbeidsmarkt. We ondersteunen in weeshuizen met het opzetten van leerwerkplaatsen, waar jongeren op een praktijkgerichte manier vakonderwijs krijgen en begeleid worden. Een mogelijkheid voor deze kinderen om een beroep te leren in de vorm van een stage, waarbij de opleidingen aansluiten bij de omgeving waar de mensen leven. 

     Een duurzame oplossing voor het armoedeprobleem. Met de leerwerkplek willen we ervoor zorgen dat, met name, jongeren zelfstandig een toekomst op kunnen bouwen en op eigen kracht in hun levensonderhoud kunnen voorzien. We willen dat de stagiaires de geleerde vaardigheden overbrengen op hun vrienden, familieleden en later kinderen, zodat ook zij zelf kunnen voorzien in hun levensonderhoud. Zo is de leerwerkplek een duurzame oplossing voor het armoedeprobleem. De vakopleiding biedt jongeren de kans om zelfredzaam te worden. Geef een kind een toekomst! 

     Schoolmateriaal 

     “Op school krijgen kwetsbare (wees)kinderen een tweede kans.” Wij geloven erin dat onderwijs de sleutel is naar een betere wereld. Op school leer je veel meer dan alleen leren lezen, schrijven en rekenen. Je leert je talenten ontwikkelen, vriendschappen aangaan, je leert delen, rekening houden met anderen. Met deze sleutel gaat de wereld voor een kind open tot volwassenheid. Een wereld met zeggenschap over hun eigen leven, dromen en wensen. Voor het creëren van kansen voor de toekomst van deze kinderen richten wij ons op de educatie van kinderen in de strijd tegen armoede. Schoolmateriaal zorgt voor motivatie en kunnen ze bittere armoede thuis even achter zich laten. 

     Een initiatief ‘Rugtasje voor vriendje’ voor de vluchtelingenkinderen in Griekenland en kwetsbare (wees)kinderen in Bosnië. Om goed voorbereid te zijn worden kinderen geholpen met een schoolspullenpas t.w.v €30,- voor een jaar. Hiermee bepaalt het kind zelf waar hij/zij het meeste behoefte aan heeft. Op school is iedereen gelijk. Geef kinderen een kans.