Een vrolijk kerstdiner voor Rotterdamse daklozen

Met kerst alleen zijn, dat wil natuurlijk niemand. Daarom kregen meer dan honderd Rotterdamse daklozen een kerstdiner aangeboden in het Grand Hotel Central aan de Kruiskade. Het eten werd verzorgd door een kok die normaal diners maakt voor het koningshuis. Fatma Oz schoof ook aan en hielp een handje mee.

“Er zit zeker een koninklijk tintje aan deze keer”, legt Asha Lachman uit. Zij is van Stichting Everyday People en organiseert nu al voor de zevende keer dit diner voor daklozen in Rotterdam. “Ieder jaar wordt het weer groter, mooier en komen er, helaas, ook meer mensen.” Naast een goede maaltijd, kunnen deze Rotterdammers ook kleding uitkiezen. “Ik ben er blij mee, ik heb een goede winterjas meegenomen”, zegt Aad.

Ambiance

Een makkelijk jaar hebben veel mensen niet gehad. Door de energiecrisis en de inflatie hebben, zeker ook de daklozen het moeilijk zegt Leo Houkamp van Grand Hotel Central. “Het is mooi om voor die mensen, dan misschien maar een keer een avond, op een waardige manier weer onder de mensen te zijn.”

Fatma hoort dat ook het meeste terug op de avond: de daklozen hebben het gezellig, en zijn weer onder de mensen. “Die ambiance, die is heel fijn”, zegt Aad. “Ik heb in ieder geval al lekker een oliebol op een glaasje lekkers.”

Bron: Open Rotterdam