Honderden mensen geholpen met staaroperaties

Een ander helpen zonder tegenprestatie geeft de gehele maatschappij kleur.

Donateurs en vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze samenleving. Het geeft de gehele maatschappij kleur, doordat de donateur en vrijwilliger in vrijheid kiest om bepaalde activiteiten op zich te nemen om een ander te helpen zonder tegenprestatie. Zonder inzet van de donateur/vrijwilliger zou er in de samenleving veel minder tot stand komen; worden er veel minder activiteiten verricht voor de kwetsbare kinderen en hulpbehoevende mensen in eigen land of in het buitenland. 

Zo heeft Bausch + Lomb (Valeant Pharmaceuticals) zich ingezet voor een goed doel, namelijk Stichting Time to Help. Een ambitieuze goede doelenorganisatie die zorg draagt voor de verbetering van de levensomstandigheden van de minder bedeelden in de samenleving door het bieden van onder andere onderwijs en medische hulp. 

In Afrika is staar een van de grootste oorzaken van slechtziendheid en blindheid. Helaas zijn er miljoenen in Afrika die slechtziend of onnodig blind door het leven gaan, terwijl het gezichtsvermogen gemakkelijk te herstellen is met een kortdurende operatie waarbij de lens vervangen wordt door een kunstlens. Mede dankzij hulp van Bausch + Lomb hebben we veel tot stand kunnen brengen voor de staarpatiënten in Kenia, Nigeria en Mali. Zo zijn er honderden patiënten met staar zonder kosten aan de aandoening geopereerd. 

Meer